Kinderen ontwerpen borden en verkeerstekens

GRONINGEN - De wijkraad Ruischerbrug Ruischerwaard Noorddijk en het gebiedsteam Oost van de gemeente Groningen organiseerden een ontwerpwedstrijd voor kinderen uit deze wijken.

Deelnemers hebben verkeerstekens ontworpen om de verschillende manieren waarop het nieuwe fietspad langs het Eemskanaal (het Roeierspad) straks wordt gebruikt, onder de aandacht te brengen. Samen met de winnaars onthult wijkwethouder Mattias Gijsbertsen de nieuwe borden en brengt de verkeerstekens op de weg aan.

De wedstrijd leverde creatieve en verrassende ontwerpen op. De Wijkraad wees samen met een vertegenwoordiger van het gebiedsteam Oost een aantal winnende ontwerpen aan. Deze borden en verkeerstekens zijn vanaf morgen in de wijk te zien.

Wijkwethouder Mattias Gijsbertsen onthult de nieuwe borden samen met de jonge ontwerpers ervan en brengt de verkeerstekens op de weg aan. Dat gebeurt in aanwezigheid van alle kinderen die aan de wedstrijd meededen. Vandaag vanaf 14.20 uur. De bijeenkomst start in het gebouw van Buurt en Speeltuinvereniging Ruischerbrug, Woldweg 41.

Aansluitend meten de kinderen samen met Veilig Verkeer Nederland de snelheid van het verkeer in de wijk. Ook zijn er remproeven en demonstraties met en voor geïnteresseerde bewoners.