Stadjers zetten het Groningse liefdeslied op de Europese kaart

GRONINGEN - Grand Theatre nodigt verliefde stadjers (en alle andere mensen die ooit verliefd zijn geweest) uit om deze week in een mobiele geluidsstudio hun persoonlijke liefdeslied ten gehore te brengen.

Dit is onderdeel van het kunstproject ‘Oh Europa’ van het Britse theatercollectief Action Hero. Voor het project reizen de Britten een half jaar lang door Europa, op zoek naar liefdesliedjes gezongen door mensen die ze onderweg ontmoeten. Op woensdag 3 oktober is Action Hero te vinden in Beijum en op 4 oktober aan de Grote Markt.

Een zoektocht naar Europese liefdesliedjes

Theatercollectief Action Hero maakt voor ‘Oh Europa’ een reis van meer dan 30.000 kilometer door Europa. Onderweg nemen ze liefdesliedjes op met Europese locals, die vervolgens 24/7 worden uitgezonden over het hele continent. Hun camper dient hierbij als mobiele geluidsstudio. Met het project ‘Oh Europa!’ bouwt Action Hero een online liefdesliedjesbibliotheek op. Het materiaal wordt gebruikt voor hun nieuwe voorstelling, waarin vragen centraal staan als: Hoe denken we over Europa? Hoe delen we de ruimte die we hier hebben met elkaar?

In oktober bundelt Grand Theatre onder de noemer ‘Next Exit: Europe’ een aantal projecten en voorstellingen die zich elk op een eigen manier verhouden tot de Europese identiteit. Het project ‘Oh Europa’ maakt hier deel van uit .

Deelname aan ‘Oh Europa’ in Groningen

Op uitnodiging van Grand Theatre zet Action Hero aanstaande woensdag en donderdag hun mobiele studio neer in Groningen. Hier krijgen stadjers de kans om te zorgen dat ook het Groningse liefdeslied een prominente plek krijgt op de Europese liefdesliedjesstaalkaart.

De camper van Action Hero is op woensdag 3 oktober te vinden Beijum (locatie: Stoepemaheerd 21 – op het parkeerplein aan de westzijde) en op donderdag 4 oktober aan de Grote Markt. Op beide dagen is de camper tussen 14.00 en 18.00 uur gratis toegankelijk voor enthousiastelingen die een liefdesliedje willen zingen.

Meer info: https://www.grandtheatregroningen.nl/voorstellingen/action-hero-oh-europa/

Over Action Hero

Gemma Paintin en James Stenhouse werken sinds 2005 samen onder de naam Action Hero. Ze maken voorstellingen op het gebied van theater, live-art, installatie en multimedia en toerden al door 30 landen op 5 continenten. Action Hero presenteerde al werk in onder meer PS122 in New York, Theatre de la Ville in Parijs, Shanghai Grand Theatre en het 21st Century Museum in Japan.

Over Grand Theatre

Grand Theatre is het eigenzinnige en baanbrekende theater van Groningen. Vanuit het hart van de stad speelt het theater een actieve, verbindende rol tussen makers in het noorden en de rest van de wereld. Grand Theatre plaatst toonaangevend theater- en dansaanbod in actueel en hedendaags perspectief. In een dynamische combinatie van presenteren en produceren wordt met kunstenaars, publiek en samenwerkingspartners gezocht naar nieuwe gedachten, verbanden en werkwijzen om de maatschappelijke impact van actuele, professionele podiumkunst te vergroten. Grand Theatre vertrekt vanuit het heden en steunt op een bevlogen en bewogen verleden.