Black Bottle Riot rockt in het Poortershoes

GRONINGEN - De aftrap van ‘Poortershoes live op zondag’ was zondag met de Nijmeegse Southern Blues Rock Band Black Bottle Riot. Het dak ging eraf in een uitverkocht Poortershoes in Groningen.

Poortershoes live op zondag staat voor zes zondagmiddagen live muziek, van september t/m maart, in het Poortershoes, in de wijk de Oosterpoort, in Groningen. Met Blues, Rock, Jazz, oude helden en aanstormend lokaal talent. Black Bottle Riot begon de concertreeks afgelopen zondag.

En wat voor een aftrap! Black Bottle Riot was in topvorm. Keiharde rock voor 85 liefhebbers. Bas Ooms, organisator: ‘wat een geweldige muzikanten! Ik heb ze vaker gezien, maar ze waren echt in topvorm! Dat zag je aan de blije gezichten van het publiek, maar ook de band had er veel lol in’.

Afgelopen voorjaar heeft Het Poortershoes in Groningen een oproep gedaan voor nieuwe initiatieven. Bas, zelf woonachtig in de wijk Oosterpoort, had het idee om live muziek te organiseren. Op de zondagmiddag, goeie muziek met een hapje en een drankje. Een gezellig middag voor muziekliefhebbers in de Oosterpoort, Stad en ommelanden. Bas: ‘En wat was het super geregeld door het Poorterhoes! Alle vrijwilligers verdienen echt een dikke pluim, zonder hen was het allemaal niet gelukt’.

Op 4 november gaat de concertreeks verder met de Groningse Blues- en rockband The Tightropes. Aanstormend talent, mis het niet.