21 HEMA filialen doen mee aan Jip & Janneke voorleesmiddag

GRONINGEN - HEMA Foundation organiseert -ook in Groningen- op woensdag 10 oktober voor de tweede keer voorleesmiddagen in 21 HEMA winkels door heel Nederland.

Kinderen die regelmatig worden voorgelezen ontwikkelen een enorme woordenschat, leren goed te luisteren en concentreren en presteren later beter op school. En bovendien is voorlezen ook erg leuk. Daarom lezen medewerkers, winkelmanagers en trouwe klanten Jip & Janneke verhalen voor in 21 HEMA winkels. Daarna kunnen kinderen samen aan de slag met leuke taalspelletjes. Ouders, broers, zussen, neefjes, nichtjes, opa’s en oma’s mogen natuurlijk ook meedoen. Fris, lekkers en kopjes koffie staan klaar. De middag is geschikt voor kinderen tot 8 jaar.

Over HEMA Foundation

In 2018 is HEMA Foundation opgericht. Een onafhankelijke stichting die zich onder andere inzet voor taalvaardigheid. Goed kunnen lezen en schrijven kan een grote positieve impact hebben op het dagelijkse leven. Toch hebben 2,5 miljoen Nederlanders hier grote moeite mee. En 1 op de 10 Nederlandse kinderen verlaat de basisschool zonder voldoende te kunnen lezen en schrijven.

Laaggeletterdheid wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Opgroeien in een taalarm gezin waar weinig wordt gesproken en (voor)gelezen, vergroot de kans op laaggeletterdheid later aanzienlijk. Daarom ondersteunt HEMA Foundation taalprojecten gericht op gezinnen met jonge kinderen, zet bewustwordingscampagnes op en organiseert taalactiviteiten voor jong en oud. Zoals deze voorleesmiddag voor kinderen en hun familie.