LUDWIG presenteert PastPresentFuture in Grand Theatre

GRONINGEN - LUDWIG slaat 19 oktober de handen ineen met de festival-organisatie Clash en neemt jou mee op experimentele reis in het Grand Theatre, Groningen.

Het verleden, heden en de toekomst van muziek komen aan bod tijdens het rondreizende live-muziek symposium PastPresentFuture. Van de eerste experimenten tot nu, met baanbrekende innovaties, muzikanten en componisten. Want toekomstmuziek, hoe klinkt dat eigenlijk?

Om 21.00 uur start het symposium van PastPresentFuture. Hier switch je – jezelf bewegend tussen de foyer, kleine en grote zaal - tussen verschillende rollen; van onwetende bezoeker naar luisteraar en van proefkonijn naar trendwatcher. Neuro-musicoloog Artur Jaschke vertelt over de impact van muziek op het brein en potentiële innovaties, terwijl Aart Strootman een mogelijke evolutie ontketent met print-yourself 3D instrumenten.

Hoofdprogramma

Het programma centreert zich in de Grote Zaal en staat in teken van dé grote samensmelting. Een chronologisch geheel met live-surround sound door slagwerkers overspoelt het publiek, met Edgard Varese’s ionisation (13 slagwerkers), Moondog’s Invocation, Pierre Schaeffer’s Etudes de Bruit, György Ligeti’s Continuum, Aphex Twin door Aart Strootman en Steve Reich’s Music for 18 Musicians. Gaandeweg maakt live muziek plaats voor volledig electronisch met Applescal - een geboren autodidact die uitgroeide tot talentvolle producer en label-eigenaar. In het Grand Theatre brengt Applescal zijn muzikale toekomstvisie ten gehore in de vorm van een complexe, melodische set.