Vijfentwintig jaar Argentijnse Tango in Groningen wordt gevierd met groots festival

GRONINGEN - Stichting Tango Argentino Groningen (STAG) heeft 5,6 en 7 oktober een internationaal tangofestival.

De STAG bestaat 25 jaar en vindt dat een mooie gelegenheid om Groningen als dansstad op de kaart te zetten. Murat Erdemsel en Sigrid van Tilbeurgh - twee internationaal vermaarde tangodocenten - geven het hele weekend workshops en op diverse locaties kan van ’s ochtends tot ’s avonds worden gedanst op muziek van verschillende DJ’s.

Hoogtepunt van het festival is een feestelijke tangosalon in de A-kerk, met optredens van Murat en Sigrid, het Hamburg Tango Quintet en DJ Don Carlos. Groningen kent een grote en enthousiaste tangocommunity. Er zijn vier dansscholen en er worden minimaal drie keer per week tangosalons georganiseerd, waar iedereen kan komen dansen. In de maanden juli en augustus zijn er feestelijke buitensalons op het Waagplein.

De Argentijnse Tango is bijna een manier van leven. Veel dansers gaan niet op reis zonder een paar dansschoenen in de koffer, want er is geen betere manier om nieuwe mensen te leren kennen dan het bezoeken van een tangosalon in een andere stad, waar dan ook ter wereld.

Uitgebreide informatie http://tango-festival-groningen.nl.