Uber Eats van start in Groningen

GRONINGEN - Uber Eats is beschikbaar in Groningen. Uber Eats is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park.

Vanaf vandaag kunnen Groningers dagelijks tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds snel kiezen uit honderden maaltijden van lokale restaurants in de Uber Eats app en bestellen zonder minimum bestelbedrag. Als openingsactie rekent Uber Eats met de code FREENL tot 15 oktober geen bezorgkosten.

In Groningen is een groot aantal restaurants te vinden en er wonen veel studenten en jonge mensen die graag eten bestellen én flexibel hun werktijd in willen delen. De Uber Eats app brengt deze partijen samen. Bovendien zag Uber Eats dat de app in Groningen regelmatig werd geopend om iets te bestellen, wat tot nu toe niet mogelijk was.

Lokaal aanbod

In de Uber Eats app vinden Groningers een divers aanbod aan maaltijden van vele kwalitatief goede lokale restaurants, variërend van salades en poké bowls tot hamburgers en spareribs. Gebruikers kunnen bij vele lokale favorieten bestellen, zoals Soof’s & Co, Chef Piri Piri, Dubbeljoe J, Rå - økologisk salatbar, Toet Pannekoek en Food Matterz. Naast de lokale restaurants, biedt Uber Eats ook de gerechten aan van een van de meest populaire restaurants wereldwijd, McDonald’s. In Groningen kunnen gebruikers vanaf vandaag via Uber Eats Big Macs, McNuggets en andere gerechten bestellen.

Hoe werkt het?

Het bestellen is heel simpel. Download de Uber Eats app voor Android of iOS, selecteer het restaurant naar keuze, bestel je favoriete producten en betaal in de app met creditcard, PayPal account of iDeal. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op en bezorgt deze binnen gemiddeld 30 minuten op de ingevoerde locatie. In de tussentijd kun je live de voortgang van je bestelling volgen op de kaart in de Uber Eats app.