Duo tentoonstelling De Winter en Borgman

GRONINGEN - De officiële opening van een duo tentoonstelling van de schilderijen van Carla de Winter en Johan Borgman is 6 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur.

Johan Borgman was dichter, natuurgenezer en kunstschilder en geboren en getogen in Groningen. Hij woont tot zijn 28e levensjaar in de Nieuwe Boteringestraat, waar zijn carrière als dichter tot bloei kwam. In 1920 verhuist hij met zijn vrouw naar Amsterdam en begint hij met het schilderen van metafysische zeegezichten. Hoewel de schilderijen van Borgman veel zijn geëxposeerd, zijn zij nooit eerder in Groningen te zien geweest.

Deze schilderijen worden binnenkort voor het eerst tentoongesteld in Groningen in het atelier van Carla de Winter (Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat 51), dat gevestigd is om de hoek waar Borgman opgroeide. Het werk van de Winter, met de zee als inspiratiebron, toont veel overeenkomsten met het werk van Borgman, met wie zij een sterke verwantschap voelt. Een duo tentoonstelling is volgens de Winter daarom vanzelfsprekend.

De expositie in het sfeervolle atelier van de Winter kan bezocht worden van 4 t/m 28 oktober, op donderdag t/m zondag van 13.00 en 17.00 uur. Toegang is vrij.