Lentis opent vaste 4 Mijl route

GRONINGEN - GGZ-instelling Lentis opent zaterdag 6 oktober een vaste 4 Mijl route op het terrein van de Lentis locatie Dennenoord in Zuidlaren. Het parcours is 6,4 kilometer lang en is hierdoor toegankelijk voor iedereen die wil bewegen en/of sportief bezig wil zijn.

Rondje Dennenoord wordt in aanloop naar de 4 Mijl op 6 oktober om 11.00 uur feestelijk geopend. Iedereen is tijdens deze feestelijke opening welkom om een ronde te lopen en de benen te testen voor de 4 Mijl van Groningen een weekend later op 13 en 14 oktober. Het 4 Mijl-parcours kan zowel op de fiets, wandelend als hardlopend worden afgelegd. De route loopt langs Zuidlaren, zodat mensen daar ook gemakkelijk kunnen opstappen en gaat vervolgens via een lang schelpenpad weer terug naar Lentis. De start en finish is voor verpleeghuis De Enk op het Dennenoordterrein.

Bewustwording gezonde leefstijl

Met de vaste 4 Mijl route wil Lentis graag een uitdagende mogelijkheid bieden om op het terrein van Zuidlaren te bewegen. Een inspirerende omgeving waar men uitgedaagd wordt om te werken aan een gezonde leefstijl en gefaciliteerd wordt om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Lentis biedt geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Met als doel het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van cliënten en patiënten. Bij Lentis staat de bewustwording om te werken aan een eigen gezonde leefstijl hoog in het vaandel.

Partners

Golazo Noord Nederland is samen met de gemeente Tynaarlo, zorgverzekeraar Menzis en de plaatselijke loopverenigingen als partner bij dit mooie initiatief betrokken. Gemeente Tynaarlo heeft met plezier bijgedragen aan de totstandkoming van het 4 Mijl parcours in Zuidlaren, omdat het voor inwoners nog aantrekkelijker wordt om hard te lopen. Voor Menzis is het belangrijk dat mensen hun leefkracht versterken. Projecten waarbij vitaliteit, beweging en het verbeteren van de gezondheid centraal staan onderstrepen het belang van leefkracht, zoals het Rondje Dennenoord en de 4 Mijl van Groningen. Timey de officiële mascotte van de 4 Mijl is aanstaande zaterdag 6 oktober ook aanwezig tijdens de opening, om nog meer mensen aan te sporen om fitter te worden.