De Jokkebrokker in Grand Theatre

GRONINGEN - De voorstelling De jokkebrokker is 23 oktober 14.30 uur te zien in Grand Theatre, Groningen. De jokkebrokker is een familievoorstelling (6+) over goochelen met de waarheid.

Want in een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van ‘alternative facts’ is de vraag: wat is waar? nooit ver weg. De voorstelling, een coproductie van Maas theater en dans en WAT WE DOEN, reist tot en met 30 december 2018 door heel Nederland.

De jokkebrokker Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt? Floris van Delft maakte eerder CASH (Gouden Krekel 2014 beste podiumprestatie), Toen wij van Rotterdam vertrokken (Zilveren Krekel 2016) en Sell Me Your Secret (Zilveren Krekel 2017) bij Maas theater en dans. De jokkebrokker is zijn eerste werk voor kinderen bij Maas in coproductie met zijn eigen gezelschap WAT WE DOEN.

Grand Theatre, Grote Markt 35 te Groningen Reserveren: www.grandtheatregroningen.nl, 06-43600093. Toegang: euro 12,50 (normaal)/ euro 8,50 (kind). De jokkebrokker wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Janivo Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht en de Erasmusstichting.