Nieuwe samenwerking tussen SKSG en de Plantsoenloop

GRONINGEN - De Plantsoenloop is op zaterdag 3 november. Bij dit evenement staat de jeugd centraal net als bij Stichting Kinderopvang Stad Groningen. Voor de komende drie jaren hebben SKSG en de Plantsoenloop de handen in een geslagen om nog meer jeugd in beweging te brengen.

De Plantsoenloop gaat dwars door het groene en heuvelachtige Noorderplantsoen met afstanden voor alle lopers en leeftijden. Tijdens de 61e editie kunnen deelnemers kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel.

SKSG vindt het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden geënthousiasmeerd worden om actief te bewegen. Sport en bewegen is dan ook een belangrijke pijler bij SKSG. “Deze samenwerking met de Plantsoenloop sluit daar perfect bij aan, mede omdat de kleinschalige loop plaatsvindt in een groene omgeving. Elke dag naar buiten is niet voor niets een belangrijk speerpunt voor SKSG, omdat we zien dat buiten in beweging zijn leidt tot blije en ontspannen kinderen!”, aldus Elte Hofman, event marketeer bij SKSG.

Inschrijven

De inschrijvingen stromen al binnen, maar het is nog steeds mogelijk om individueel of als school/vereniging in te schrijven via www.plantsoenloop.nl/deelnemen. De verwachting is dat zo’n 3.000 lopers over een kleine maand aan de start staan op de Nassaulaan. Lopers die verzekerd willen zijn van een startbewijs dienen zich online in te schrijven. Tot en met 16 oktober geldt er nog een voordelig inschrijftarief.