SKSG kinderen in beweging met opa en oma

GRONINGEN - Nationale Ouderendag is 5 oktober : hét moment om met je grootouders op pad te gaan en samen actief te zijn.

Daarom organiseert SKSG samen met Menzis, FC Groningen, en het Nationaal Ouderenfonds de grootste voetbalspelmiddag van Nederland voor jong en oud. Vijftig SKSG kinderen gaan met hun opa, oma of een andere 60-plusser een sportieve middag beleven op de trainingslocatie van FC Groningen bij SKSG Calcio.

Kinderen van 4 jaar en ouder krijgen een clinic van FC Groningen, terwijl de opa’s en oma’s meedoen aan een les Walking Football van het Nationaal Ouderenfonds. We sluiten de middag gezamenlijk af met allerlei extra sportieve activiteiten.

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag alleen gewandeld en dus niet gerend worden. Zo worden blessures voorkomen. Ideaal dus voor opa’s en oma’s!

Nationale Ouderendag

Nationale Ouderendag vindt dit jaar plaats op 5 oktober en is een jaarlijks terugkerend evenement in de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van 27 september tot en met 6 oktober. Het Nationaal Ouderenfonds brengt samen met lokale comités, bedrijven en vrijwilligers duizenden wensen van ouderen in vervulling. Menzis en SKSG werken al jaren samen om kinderen en ouderen op deze dag met elkaar in contact te brengen, om tegemoet te komen aan de wens van ouderen om minder alleen te zijn.