Maartenscollege in actie tegen plastic soup

GRONINGEN - Leerlingen van het Maartenscollege uit Haren gingen vrijdag op een ludieke en sportieve wijze in actie tegen wegwerpflesjes en andere plastic troep. Tussen 11.00 en 13.00 uur gingen leerlingen al suppend en waterfietsend de grachten van Groningen in om daar het plastic uit het water te vissen. De actie gaf veel bekijks bij omstanders. Doel van de actie was een het creëren van bewustwording en daar hebben de leerlingen op een leuke manier aan bijgedragen. De actie kwam tot stand in samenwerking met de Gemeente Groningen, Meerschap Paterswolde en Watersporthuis Teuntje Slak.

Plastic soup is een wereldgroot en groeiend probleem. Niet alleen in oceanen, maar ook in de grachten van Groningen drijft ontzettend veel plastic. Niet goed voor al het leven in het water. .

Watertappunt

Daarnaast was er aandacht voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. In juli werd op het Maartenscollege een watertap geplaatst en alle nieuwe leerlingen op school ontvingen een duurzame waterfles. Volgens het principe ’one for one’ betekent dit ook een watertap in een ontwikkelingsland. In februari volgend jaar gaan twintig leerlingen naar Zimbabwe om o.a. de watertap daar te plaatsen.

Join the Pipe

De acties die het Maartenscollege voert, organiseert zij in samenwerking met Join the Pipe (Amsterdam), die wereldwijd voor duurzame wateroplossingen gaat en ook een flink steentje wil bijdragen aan het terugdringen van de plastic soep.