Diversity Day Alfa-college: van Syrische hapjes tot cabaret

GRONINGEN - Alle locaties van het Alfa-college in Groningen vieren in de week van 8 oktober Diversity Day. Op Diversity Day wordt aandacht gegeven aan de diversiteit onder studenten en medewerkers. De boodschap: Iedereen is anders en iedereen mag er zijn.

Op school vind je een scala aan studenten en medewerkers, met verschil in onder andere religie, huidskleur en seksuele voorkeur. “Deze dag staan we daar even bij stil. We willen laten zien dat verschillen er mogen zijn zolang we elkaar respecteren en accepteren”, aldus coördinator Veilige school Jeltje Kok-Kromkamp.

Activiteiten

Iedere locatie viert Diversity Day op zijn eigen manier. Zo wordt er aan de Admiraal de Ruyterlaan een diversiteitsmarkt georganiseerd, met kraampjes met speciale polsbandjes en buttons, met taalspelletjes en een photo challenge. Ook worden studenten tijdens workshops gekoppeld aan migrant-studenten. Samen koken ze lekkere hapjes of maken kennis met elkaars muziek- en/of dansstijl.

Op de Boumaboulevard wordt, naast een diversiteitsmarkt, ook een verhalenmuur geplaatst, waarop studenten een wens of boodschap kunnen achterlaten rondom dit thema. Ook is er een diversiteitsbroodje te krijgen in de kantine en worden medewerkers in de middag getrakteerd op een cabaretvoorstelling van stand-up comedian Soula Notos.

Over Diversity Day

Voor het derde jaar op rij viert het Alfa-college op verschillende manieren Diversity Day. Ieder jaar rondom 11 oktober, ‘Coming out day’. Verspreid over de week, of de hele week, wordt stil gestaan bij het thema tolerantie en respect.