Het boek als kunstwerk van ARTisBOOK

GRONINGEN - Stichting ARTisBOOK heeft van 13 tot en met 20 oktober de Week van het KunstenaarsBoek (WKB18) in Groningen. Samen met 25 galeries, musea en andere culturele instellingen wordt de rijkdom van het kunstenaarsboek vanaf de jaren ’60 tot nu getoond.

Kunstenaarsboeken zijn boeken of boek achtige objecten, waarbij de kunstenaar over het uiteindelijke resultaat een hoge mate van controle heeft: het boek is bedoeld als een op zichzelf staand kunstwerk en/of wordt door de kunstenaar als een kunstenaarsboek gepresenteerd.

Bijzondere exposities

Galerie Block C toont de museale expositie met 6 kunstenaarsboeken van herman de vries. In het CBK Groningen zullen 11 hedendaagse kunstenaars hun blik geven op de natuur in Das Buch der Natur met o.a. Anne Geene, Luuk Wilmering, Martin Brandsma, Vibeke Mascini. In totaal wordt het werk van meer dan 50 kunstenaar tentoongesteld.

Naast de exposities van kunstenaarsboeken is er nog veel meer te doen tijdens WKB18 - met lezingen, performances, signeersessies, workshops en rondleidingen heeft de Week van het KunstenaarsBoek het karakter van een festival.

Een mix van jonge en gerenommeerde kunstenaars

Fluxus kunstenaar Nye Ffarrabas, bekend als Bici Forbes Hendriks komt speciaal overgevlogen van New York voor WKB18. Ze zal donderdag 18 oktober haar werk signeren in de ARTisBOOKshop en een lezing geven over Fluxus en haar bijdrage hieraan bij Academie Minerva. Verder zullen er kunstenaarsboeken te zien zijn van Laurence Aëgerter, Elisabeth Tonnard, Sigrid Callon, Hetty Huisman, Anouk Kruithof, Koen Taselaar, Mariken Wessels.