A-Way Productions winnaar Cardozo Awards 2018 in Usva

GRONINGEN - De negende editie van de Cardozo Awards wasa afgelopen woensdag in het Usva theater aan de Munnekeholm in Groningen.

Tijdens deze besloten, prestigieuze avond werden de Cardozo Awards, dé Oscars voor het studenttheater, uitgereikt aan Groninger toneelgezelschappen die afgelopen theaterseizoen een opvallende prestatie hebben geleverd.

De Cardozo Awards werden in de volgende categorieën uitgereikt: Beste Promotie, Beste Vormgeving, Beste Regie, Beste Bijrol, Beste Mannelijke Hoofdrol, Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Voorstelling. De genomineerde groepen waren: A-Way Productions, Groninger Studenten Toneel (GST), Groningen University Theatre Society (GUTS), Idiomotor van GLV Idun, THEUN van VIP en de theatercommissie van Ubbo Emmius.

De grote winnaar van de avond was A-Way Productions; het theatergezelschap ontving maar liefst drie awards. De jury was erg te spreken over het stuk “Meet me in Montauk” en noemde het zelfs “te goed voor studententheater”. Regisseur Hesterliena Wolthuis ontving de award voor de Beste Regie en daarnaast werd A-Way Productions beloond met de award voor de Beste Vormgeving en de Beste Voorstelling.

In de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol won Benjamin de Graaf (GST) door zijn gedurfde en sterke acteerwerk. Daarnaast nam het GST de award voor Beste Promotie mee naar huis, dankzij hun mooie programmaboekjes en vernieuwende voorstelfilmpjes voor de voorstelling “De Vrouw met de Baard”.

Ook GUTS viel in de prijzen. Zo won Myca Millmore de award voor De Beste Vrouwelijke Hoofdrol door haar geloofwaardige acteerwerk in het stuk “Medea” en ontving Maartje Boekenstein de award voor Beste Bijrol.

De avond was geheel in het thema gala en de genomineerden werden ontvangen met een glas champagne waarna de uitreiking kon beginnen. De Cardozo Awards werden gepresenteerd door de vaste Usva TV-gezichten Edu Brooke en Deborah Fidder. De avond werd afgesloten in het Usva café.