Gezocht: Jongeren voor dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar

GRONINGEN - De landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar is weer gestart. Het Poëziepaleis is op zoek naar jonge dichters van 12 tot en met 18 jaar van vmbo, havo, vwo, BO of ROC. Deelnemers mogen maximaal drie zelfgeschreven gedichten insturen, met maximaal 30 regels per gedicht.

De honderd beste gedichten verdienen een plaats in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2019. Zij worden gekozen door een vakjury en een jongerenjury. De tien beste dichters, vijf van 12 tot en met 14 jaar en vijf van 15 tot en met 8 jaar, worden uitgenodigd voor de finale. Hier worden de twee hoofdprijswinnaars bekendgemaakt.

Binnenkort verschijnen er op www.poeziepaleis.nl nieuwe lesbrieven die inspiratie bieden voor het schrijven van een gedicht of voor het geven van een poëzieles. Voor meer begeleiding bij poëzieonderwijs is er De Poëziegids, met inspiratiebronnen voor poëzielessen in het voortgezet onderwijs. De gids is te bestellen via de webshop op www.poeziepaleis.nl.

Een ingezonden gedicht moet in het Nederlands geschreven zijn. Een andere taal is ook toegestaan als dat je moedertaal is. Stuur dan wel een vertaling mee. Deelnemers kunnen tot 10 februari 2019 hun zelfgeschreven gedichten insturen via onze website: www.poeziepaleis.nl. In mei 2019 worden de honderd winnaars op onze website bekendgemaakt.

De nieuwe wervingsposter kan besteld worden via info@poeziepaleis.nl.