Ernst Jansz naar Simplon

GRONINGEN - Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar.

Verder produceerde hij platen van o.a. Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Met deze laatste twee tourde hij ook vele jaren door de lage landen. In 2019 staat Ernst Jansz samen met zijn band in Simplon!

Zelf maakte hij een aantal soloplaten, zoals ‘De Overkant’ en ‘Molenbeekstraat’. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd ‘Dromen Van Johanna’ met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte. Vorig jaar vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album ‘De Neerkant’, plus daarbij een gelijknamig boek en theatertournee.Behalve nummers van zijn nieuwe album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire!

Zondag 24 februari 2019, 20.00 uur Simplon. Voorverkoop euro 15 (incl. servicekosten). De voorverkoop is direct gestart via www.simplon.nl, De Jongens van Hemmes, Plato en Simplon Jongerenhotel.