Eerste seizoenspresentatie MartiniPlaza smaakt naar meer

GRONINGEN - MartiniPlaza had 26 september voor het eerst een seizoenspresentatie. Een volle zaal zag previews van onder andere The Addams Family, Jesus Christ Superstar, Evita, Charley de Musical en Mijn Vrede (Marcel Hensema).

Na een kort optreden van de David Bowie band StarMen, interviewt Jacques d’Ancona de directeur van MartiniPlaza, Willem de Kok. Wat het seizoen bijzonder maakt is het aantal grote producties, exclusief in Noord Nederland. Denk aan MINDF*CK LIVE met Victor Mids, The Addams Family en grote bands als Within Temptation. Als één van de grote entertainmenttheaters van Nederland zijn we hier erg trots op. Ik houd zelf erg van muziek, dus ik zou zeggen ga vooral naar The Analogues en Woodstock Legends. En natuurlijk kijken we uit naar de terugkomst van Ted Neeley in Jesus Christ Superstar.

Het publiek krijgt een voorproefje van de musical Evita. Waarna Jon van Eerd aanschuift en vertelt over Charley de Musical. Ons eigen Grunneger Marcel Hensema vertelt op hilarische wijze zijn versie van het kerstverhaal uit de voorstelling Mijn Vrede. Het publiek kan niet wachten op het vervolg in december, de laatste kans om deze voorstelling te zien.

Acteur, presentator en zanger Bert Simhoffer leidt verder de kerst in met A Christmas Carol en laat het publiek Gloria in Excelsis Deo zingen. Het publiek reageert enthousiast op de previews uit The Addams Family gezongen door Marjolein Teepen die ook het nummer I Don’t Know How to Love Him van Jesus Christ Superstar ten gehore brengt. Woodstock Legends sluit deze allereerste avond toepasselijk af met With A Little Help From My Friends, de Joe Cocker versie.