Erben Wennersmars laat scholieren OBS Karrepad flink rennen

GRONINGEN - Een flink aantal leerlingen van OBS Karrepad zijn woensdag 26 september gestart met het wandelen, rennen en joggen van de Daily Mile.

Ambassadeur Daily Mile Erben Wennemars was -ruim een uur te laat- aanwezig en ondersteunde enthousiast de leerlingen. OBS het Karrepad is de eerste basisschool in Groningen die kinderen, uit de groepen 3 tot en met 8, onder schooltijd laat wandelen of rennen. Vijf klassen van de basisschool aan de Molukkenstraat 1 gaan in de periode tussen november 2018 en februari 2019 de Daily Mile drie keer per week uittesten.

Het idee van de Daily Mile is simpel; 15 minuten per dag rennen, wandelen of joggen. Voorwaarde is dat de activiteit plaatsvindt tussen de reguliere lessen door waarbij kinderen gewoon hun eigen kleding aanhouden. De resultaten van een kwartiertje bewegen per dag kunnen groot zijn. Het stimuleert het concentratieniveau, de stemming, en het positieve gedrag van kinderen.

Het huis voor de Sport Groningen en de gemeente Groningen willen in 2019 meerdere basisscholen binnen de gemeente stimuleren om aan de slag te gaan met de Daily Mile.