Coöperatieve Wijkraad Oosterpark gaat openbaar: kom je ook?

GRONINGEN - De Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk vergadert sinds de oprichting eind 2017 tweewekelijks. Dit gebeurde steeds achter gesloten deuren, maar vanaf deze week kun je de vergaderingen bijwonen.

De Coöperatieve Wijkraad gaat openbaar. Iedereen is van harte welkom op donderdag 27 september om 19:30 uur in het gebouw van Drumfanfare Avanti Groningen aan het Damsterdiep 291-293.

Wat is de Coöperatieve Wijkraad

De Coöperatieve Wijkraad is een nieuwe samenwerking tussen gemeente en wijkbewoners. Elf wijkbewoners nemen daarin samen met zes gemeenteraadsleden beslissingen over de Oosterparkwijk.

Wijkbewoners zijn in de meerderheid. Want als het gaat over de wijk, weten zij het beste wat er speelt en wat er nodig is. Een loting heeft bepaald welke wijkbewoners er in komen. Een wijkpanel van bijna 400 wijkbewoners ondersteunt de wijkraad met input en feedback.

Deuren open

Waarom nu pas openbaar? Het was even zoeken voor de deelnemers van dit experiment naar de juiste vorm om te vergaderen. Het was al moeilijk genoeg achter gesloten deuren, vandaar dat besloten is om eerst de wijkraad goed te organiseren, voor de deuren open te zetten voor de wijk.

Spelregels en Agenda

Om de vergaderingen goed te laten verlopen is een voorzitter aangesteld die de vergadering leidt. De voorzitter geeft iedereen het woord die daar om vraagt, maar kan ook een discussie die te lang doorgaat onderbreken.

De Coöperatieve Wijkraad bespreekt onderwerpen aan de hand van een vooraf opgestelde agenda. Deze agenda staat in de bijlage. Wil je meepraten of een keer komen kijken? Je bent van harte welkom donderdag bij de Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk.