Tip van de Programmeur: Tribute to The Doors

GRONINGEN - Als klein ventje stond ik al op jonge leeftijd voor de spiegel luchtgitaar te spelen. Toen ik na lang zeuren dan ein-de-lijk een echte gitaar kreeg en op muziekles mocht was het hek van de dam.

In no time speelde ik in allerlei bandjes en werden de lp’s van Jimi Hendrix en Eric Clapton ter inspiratie grijsgedraaid. Tot ik op een dag de muziek van The Doors hoorde. De band met Jim Morrison als leadzanger had me onmiddellijk in zijn greep met hun rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten. En is er een meer tot de verbeelding sprekende band dan The Doors? Waarschijnlijk niet. Want nog altijd weet hun muziek generatie op generatie aan te spreken, te fascineren en te betoveren.

Jim Morrison zelf horen en zien spelen met de befaamde Doors wordt lastig. Maar the man himself zou onder de indruk zijn van wat de mannen van Tribute to The Doors ten gehore brengen. De band met muzikanten van De Staat, Donnerwetter en Raw Flowers beloven een muzikale LSD cocktail waar je voor heel 2018 genoeg aan zult hebben. Op zaterdag 13 oktober komt Tribute To The Doors eenmalig naar het hoge noorden. Op een uniek podium zal de band met veel gevoel en enthousiasme een twee uur durende set spelen. Deze rasmuzikanten spelen met hart en ziel. Dat zie je, dat voel je. Dit mogen meemaken is een beleving op zich. Of zoals ze zelf zeggen: ‘Forget what you saw, this one’s gonna be different.’

Aansluitend zal Ruig&Vuig de deuren openen naar alternitive rock uit de ’90 en zero. Denk hierbij aan muziek zoals die gedraaid werd in de hoogtijdagen van good old De Kar.

Tribute To The Doors op zaterdag 13 oktober bij EM2 op het voormalig suikerunie terrein. Aanvang: 21.00 uur.