Meer rust voor kinderen met autisme en PDD-NOS

GRONINGEN - Een hi-tech hoofdband die er met geluiden voor zorgt dat kinderen met autisme en PDD-NOS rustiger worden. Dat is de Mente Autisme, die vanaf nu in Nederland te krijgen is. De resultaten zijn veelbelovend: bij een klinische studie in Amerika bleek de Mente Autisme bewezen effectief.

De Mente Autisme is een persoonlijke, medicatievrije therapie. In slechts 40 minuten per dag helpt het kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. De hoofdband bevat een aantal sensoren die de hersengolven meten. De geavanceerde software bepaalt vervolgens welke geluiden er afgespeeld moeten worden om de hersenen tot rust te brengen.

De Mente Autisme wordt al een aantal jaar met succes in het buitenland gebruikt. Kinderen en hun ouders genieten van verbeterde communicatieve vaardigheden, prettiger gedrag, betere concentratie, makkelijker leren en meer creativiteit.

Via een vragenlijst en een gratis hersenmeting wordt onderzocht of de Mente Autisme geschikt is voor jouw kind. Daarna kun je de hoofdband in gebruik nemen. Daarmee heb je jarenlang een effectieve therapie op maat waar jij en je kind veel plezier van hebben.

Mente Autisme, 050-2030501, www.menteautisme.nl.