Nieuwe bedrijfskleding voor Yarden Crematorium Groningen

GRONINGEN - De medewerkers van crematorium Groningen gaan sinds 10 september gekleed in nieuwe, eigentijdse bedrijfskleding.

Bijzonder is dat de medewerkers intensief betrokken waren bij het nieuwe ontwerp. Hun ervaringen op het gebied van draagcomfort en functionaliteit hebben een belangrijke rol gespeeld in het ontwerpproces. Ruim 700 Yarden-medewerkers worden in een nieuw tenue gestoken door Oger Corporate Fashion Statements.

Draagcomfort en functionaliteit Yarden en Oger hebben nauw samengewerkt om een nieuw kledingpakket te ontwerpen en samen te stellen. Suzanne Veenstra-Riegen, locatiemanager: ”Onze mensen weten als geen ander dat kleding waarin je je goed voelt, bijdraagt aan een positieve uitstraling. We vinden het belangrijk dat nabestaanden zich bij ons op hun gemak voelen. De ervaringen van onze medewerkers zijn meegenomen in het kledingontwerp. Naast uitstraling is ook rekening gehouden met draagcomfort en functionaliteit.”

Passend bij gelegenheid en functie De nieuwe kledinglijn is ingetogen maar eigentijds. Uit een selectie van kleuren en motieven zijn aubergine in combinatie met zwart de primaire hoofdkleuren geworden, met zachtroze bloemmotieven voor de dames als ondersteunend accent. De kleurencombinatie sluit aan bij de huisstijl van Yarden. De medewerkers kunnen voor verschillende momenten een passend tenue samenstellen, afhankelijk van de gelegenheid en de functie.

Betekenisvol ondernemen Yarden stelt naast goede service ook hoge eisen aan kwalitatieve, duurzame kleding. De uitvaartorganisatie heeft betekenisvol ondernemen hoog in het vaandel staan en wil zoveel mogelijk samenwerken met partners die duurzaam werken. Oger werkt volgens de ISO 9001 norm en is bewust bezig met de processen en de inzet van productiekanalen. Dit staat garant voor bewust en duurzaam ondernemerschap.

Over Yarden Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Voor meer informatie www.yarden.nl.