GroenLinks lanceert interactieve kaart Zet een Boom Op

GRONINGEN - GroenLinks wil meer bomen in de stad. Daarom lanceert de partij een interactieve digitale kaart onder de naam ‘Zet een Boom Op’.

GroenLinks vraagt de Groningers op de kaart aan te geven wat de beste plaats is om extra bomen neer te zetten.

Martijn van der Glas, raadslid voor GroenLinks, vroeg in een motie al eerder om meer bomen voor Stadjers : “Bomen leveren op een heleboel manieren een positieve bijdrage aan de stad. Of het nou gaat om gezondheid, de effecten van de klimaatverandering of de ecologie in de stad. Wat is er logischer dan de mensen die er direct van profiteren te vragen wat in hun ogen een geschikte locatie is om een boom te planten?”

Bewoners kennen zelf hun eigen wijk het beste en kunnen dus zelf het beste aangeven waar die bomen het beste zouden kunnen komen.

Martijn van der Glas: “Iedereen fietst wel eens door een straat waarvan je denkt "hier zouden best wat bomen kunnen staan. Bijvoorbeeld op de route naar school, werk of winkels of gewoon in je eigen straat. Als iedereen die plekken aangeeft op de kaart, maken we samen een overzicht van locaties waar mogelijk bomen geplant kunnen worden.