Doelman FC Groningen opgepakt vanwege zwartrijden en agressief gedrag in trein

Groningen - FC Groningen-doelman Sergio Padt is zondagavond opgepakt vanwege agressief gedrag in de trein.

Dat meldt Dagblad van het Noorden. Het betrof de trein tussen Groningen Europapark en Weener van 20.53 uur. De doelman, die eerder op de dag met Groningen van AZ verloor, had geen geldig vervoersbewijs en werd agressief toen de conducteurs hem hiervoor een boete wilden geven. Padt begon te schelden en haalde uit naar een beveiliger. Bij het handgemeen dat volgde, verloor de beveiliger zijn horloge.

Trein stilgezet

De trein werd stilgezet bij station Kropswolde en alle deuren werden door de machinist afgesloten, zodat Padt de trein niet kon verlaten voordat de politie gearriveerd was. Eén van de conducteurs alarmeerde de politie, die enkele minuten later arriveerde en de keeper meenam.

Door het incident liep de trein ongeveer een kwartier vertraging op. Veel passagiers, onder wie een medewerker van deze krant, zagen het voorval gebeuren en enkele passagiers verlieten geschrokken de coupé.

Nijland onbereikbaar

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen was onbereikbaar voor commentaar, evenals Padt zelf. Technisch directeur Ron Jans wilde niet op het incident ingaan. ,,Voor ik reageer wil ik weten wat er precies is gebeurd, daarvoor zal ik eerst met de betrokkenen moeten spreken en dat heb ik nog niet gedaan.’’

Arriva bevestigt dat er een incident in de trein plaats heeft gevonden. De vervoersorganisatie doet onderzoek vanwege het geweld tegen de medewerker en meldt dat ook de politie onderzoek doet naar het voorval.