Live muziek in het Poortershoes

GRONINGEN - In het najaar start ‘Poortershoes live op zondag’.

Zes zondagmiddagen van september tot en met maart is er live muziek in het Poortershoes, in de wijk de Oosterpoort, in Groningen. Blues, Rock, Jazz, oude helden en aanstormend lokaal talent. Op 30 september is de aftrap met de Nijmeegse Southern Blues Rock Band: Black Bottle Riot

Afgelopen voorjaar heeft Het Poortershoes in Groningen een oproep gedaan voor nieuwe initiatieven.

Een van de bewoners in de Oosterpoort had het idee om live muziek te organiseren. Op de zondagmiddag, goeie muziek met een hapje en een drankje. Een gezellig middag voor muziekliefhebbers in de Oosterpoort, Stad en ommelanden. De samenwerking is een feit en het gaat beginnen!

Aanstormend talent, oude helden en bands uit onze eigen provincie. De line up is als volgt:

• 30 september Black Bottle Riot, uit Nijmegen

• 4 november The Tightropes uit Groningen

• 2 december Kaz Lux & Rudy De Queljoe uit Oosterhout

• 6 januari The Blind Roofers uit Groningen

• 3 februari Jerome Hol Trio uit Den Haag

• 3 maart Johnny Laporte uit Haarlem

Het zijn allemaal muzikanten/bandsdie hard aan de weg timmeren op grote festivals (North Sea Jazz, Noorderslag, Zwarte Cross) en spelen in grote zalen (Ziggo Dome, Afas Live, Paradiso). Geen koekenbakkers dus. Wellicht extra speciaal om te vermelden is dat het optreden van Kaz Lux naar alle waarschijnlijkheid het laatste is dat hij gaat geven. Na meer dan 50 jaar in het vak gaat de zanger van de legendarische band Brainbox hij met pensioen.