André Kuipers bezoekt Stad tijdens Weekend van de Wetenschap

GRONINGEN - Tijdens Weekend van de Wetenschap, dat plaatsvindt op zaterdag 6 en zondag 7 oktober, ontmoet je André Kuipers niet alleen bij ESA’s Open Dag in Noordwijk. Dit jaar duikt de ambassadeur ook zelf in de wondere wereld van wetenschap en technologie.

Op 6 oktober maakt hij een helikopter rondvlucht boven Nederland en gaat backstage bij vier deelnemende locaties: Maak Haarlem, BASF Heerenveen, Zpannend Zernike Groningen en Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Tijdens een deel van deze onvergetelijke reis zal hij worden vergezeld door een basisschoolleerling.

André Kuipers: “We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst. Ik nodig iedereen uit om dit tijdens Weekend van de Wetenschap samen met mij te ervaren en dingen te leren die je eigen belevingswereld te boven gaan. Voor eenieder is iets te vinden wat leuk of interessant is, of dit nu iets biologisch, technisch of wetenschappelijks is.”

Op 6 oktober om 16.00 uur backstage bij Zpannend Zernike in het Academiegebouw van Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens Weekend van de Wetenschap zijn er door heel Nederland meer dan 350 locaties te bezoeken, en openen ruim 75 nieuwe locaties voor het eerst hun deuren. Het doel: Nederland te laten ervaren hoe belangrijk en interessant wetenschap en technologie zijn. In 2018 zetten André Kuipers, hoogleraar Eveline Crone en kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde zich in als ambassadeur van Weekend van de Wetenschap.