Een najaar vol activiteiten bij Mamamini

GRONINGEN - Dit najaar staat bol van de activiteiten bij Goededoelenkringloop Mamamini. Het begint met de deelname aan het 050 & Mode evenement en gaat door tot de kerstverkoop in december.

In het weekeind van 22 en 23 september vindt 050 & mode plaats en staat Groningen, maar ook Mamamini in het teken van mode. Zo heeft de kledingboetiek in Helpman op zaterdag leuke acties in de winkel en is er kleding van Mamamini te zien tijdens de modeshow op de Grote Markt.

Heb je na de zaterdag nog niet genoeg van Mamamini? Dat komt goed uit, want op zondag is Mamamini te vinden op de vintagemarkt Klein Berlijn. Naast kleding zal hier ook curiosa verkocht worden.

Dag van de Kringloop

Twee weekenden later, op zaterdag 6 oktober, staat het volgende evenement op het programma: De Dag van de Kringloop. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij Mamamini zich, samen met andere kringloopwinkels, van haar beste kant laat zien. De kledingboetiek in Helpman organiseert twee modeshows, waarbij kringloopmode door de vrijwilligers geshowd wordt. Je doet er inspiratie op en ziet combinaties die je misschien zelf niet zo snel zou maken. De modeshows zijn om 13.00 uur en om 15.00 uur.

Mamamini Goededoelenfonds

Vanaf begin november hebben goede doelen in en om Groningen drie maanden de tijd om een aanvraag te doen bij het Mamamini Goededoelenfonds. Met de verkoop van tweedehands spullen zamelt Mamamini geld in en een groep vrijwilligers, de Fondscommissie, bepaalt welke organisaties een geldbedrag krijgen. “In 2018 hebben we bijna € 70.000 weg kunnen geven aan 34 goede doelen. Hoe hoog het bedrag in 2019 gaat worden weten we aan het eind van het jaar, dat is altijd een spannend moment”, aldus Jessica Kruizinga, projectmedewerker bij Mamamini. “Maar dat we weer heel wat organisaties blij kunnen gaan maken weet ik zeker!”.

Kerstverkoop

Het jaar wordt afgesloten met de traditionele kerstverkoop. In december liggen de vier winkels van Mamamini én de webshop vol met leuke en bijzondere kerstspullen. Het hele jaar door worden er kerstspullen bewaard, die in het najaar mooi uitgestald in de winkels terechtkomen, zodat de kerstverkoop een echt feetje wordt.

De leuke activiteiten stoppen niet na dit najaar. Volgend jaar bestaat Mamamini namelijk 30 jaar. Jessica Kruizinga: “In 1989 is Stichting Mamamini opgericht en nu, 30 jaar later, zijn we er nog steeds. Het is allemaal begonnen met één winkel en een paar vrijwilligers. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een Goededoelenkringloop met 4 vestigingen en 250 vrijwilligers! Dat is iets waar we trots op zijn en wat we absoluut gaan vieren volgend jaar.”