Langer leven? Lezing Frits de Lange

GRONINGEN - Dr. Frits de Lange hoogleraar aan de PthU Groningen geeft 26 september 20.00 uur in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel 14 in Groningen. Het is een lezing - vanuit filosofisch-ethisch perspectief - over de ontwikkelingen in de samenleving rond ouder worden, waardigheid en voltooid leven.

De Lange publiceert regelmatig over ontwikkelingen in het denken over de laatste of ‘derde’ levensfase, zoals: ‘De mythe van het voltooide leven’. Nog meer titels van hem staan hieronder opgesomd.

Frits de Lange’s inleiding op 26 september bijt het spits af in een serie van drie bijeenkomsten, in de najaarscyclus van het Doopsgezind Remonstrants Café, tijdens welke we onze blik richten op verschillende velden binnen het thema. (Zie onderaan meer). Hij schetst een kader voor de actuele discussies die op dit moment plaatsvinden.

In deze discussies gaat het meestal om wat het leven waarde geeft, om beschikking over je eigen leven (en dus ook het bepalen van het einde daarvan). Niet in de laatste plaats komen daarbij de ontwikkelingen in de medische wetenschap én die in de zorg aan de orde.

Aanvang 20.00 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage.