Theater Nomade met ‘De Leugen Regeert’naar Groningen

GRONINGEN - De Leugen Regeert! is de gevleugelde uitspraak van Koningin Beatrix (1999) over de stand van de Nederlandse media.

Theatermaker en politiek activist Ab Gietelink neemt het publiek mee op een kritisch historische reis door het Nederland en de wereld van de 21e eeuw. Op zoek naar de achterkant van het gelijk.

Ab Gietelink gaat met Theater Nomade verder op zijn weg om ons land weer wat wijzer en mooier te maken, met de serie ‘Neerlands trots in barre tijden’. In deel drie staat ‘De Leugen Regeert!’ centraal: ooit een gevleugelde uitspraak van Koningin Beatrix over de stand van de Nederlandse media, nu een alom verkondigde aanklacht tegen elke nieuwsverkondiger. Gietelink plaatst de huidige controverse in een historisch perspectief en maakt een hilarisch, reflectief en kritisch stuk over de waan van de dag met twitter, bitcoins, sleepwetten, #metoo, Jihad en Russofobie. In deze documentaire montagevoorstelling komen theaterteksten, dichtwerk, foto’s, filmbeelden, performance, liederen en livemuziek samen op een monumentale plek: de Martinikerk.

De voorstelling is een mix van politiek manifest en cabaretesk theatercollege Met Theaterteksten en dichtwerk . Met foto’s, filmbeelden, performance, liederen en levende muziek. Uitgevoerd op monumentale locaties en in de theaterzaal.

Na lovende reacties en 4 sterren recensies over de voorstellingen Neerlands Trots in Barre Tijden 1 en 2 komen Ab Gietelink & Theater Nomade met een actueel deel 3.

Over de theaterkunstenaar

Auteur, regisseur, acteur en producent Ab Gietelink presenteert zijn theaterwerk al meer dan 30 jaar in zeer diverse theatercircuits. Tussen 1999 en 2017 realiseerde hij met Theater Nomade honderden historisch geënsceneerde theatervoorstellingen op tientallen monumentale locaties. In het najaar van 2012 kwam Nomade met de geautoriseerde Nederlandse versie van The Kings Speech in een schouwburgtournee.. Daarna volgden tournees van de film- en muziektheatervoorstelling Anthony Fokker en 14-18 op erfgoedlocaties en in theaterzalen.

Op 28, 29 en 30 september in Martinikerk Groningen.