Badeendjes strijden voor het goede doel!

GRONINGEN - 3.000 badeendjes zwemmen 20 september om het hardst in de vijver vlakbij de Hanzehogeschool Groningen.

De race wordt gehouden ter gelegenheid van het Hanze220 Lustrum en is een initiatief van de International Business School en het Instituut voor Marketing Management.

Tijdens de grote ‘Duck Day’ worden de badeendjes om 12:30 te water gelaten in de vijver naast het Duisenberggebouw op de Zernike Campus. De brandweer is ter plekke om de eendjes met grote snelheid richting de finish te spuiten. Uiteindelijk komen ze in een soort trechter terecht, waaruit de winnende eendjes als eerste over de streep gaan. Deelnemers kunnen een lot kopen dat een eendje representeert. Elk eendje is voorzien van een nummer. De eendjes die als eerste over de finish komen winnen de hoofdprijs.

De opbrengst van de race komt ten goede aan de lustrumdoelen Stichting Leergeld en Unify 4 Uganda. Stichting Leergeld wil kinderen van ouders met een laag inkomen de kans bieden om mee te doen aan sportieve, culturele en educatieve activiteiten. Unify 4 Uganda is opgericht om te ondersteunen bij de ontwikkeling van het National Instructors College Abilonino (NICA), een school die in een voormalig oorlogsgebied ligt. Deze school leidt studenten op tot technisch docenten. De directeur is een oud-student van de Hanzehogeschool.

Op hanze.nl/duckday is meer informatie te vinden over het evenement. Hier is ook een online betaalformulier te vinden om een eendje aan te schaffen. Om mee te doen is het niet noodzakelijk om bij de race zelf aanwezig te zijn.

De hoofdprijzen zijn vliegtickets naar Londen en Kopenhagen. Daarnaast zijn er nog een aantal leuke, kleinere prijzen te winnen, allemaal aangeboden door bedrijven op de Zernike Campus en de Hanzehogeschool zelf. De prijswinnaars worden achteraf bekend gemaakt op hanze.nl/duckday.