Excellente Noorderpoortstudenten werken mee aan 050&Mode

GRONINGEN - Groningen als modestad. Studenten Retail en Ondernemen, Junior Stylist en Interieuradviseur van Noorderpoort zien dat helemaal zitten. Daarom werken zij op zaterdag 22 september mee met het evenement 050&Mode.

Aan dit jaarlijks terugkerende evenement werken ruim 150 modewinkels uit de stad Groningen mee. Daarnaast wordt op de Grote Markt een grote pagodetent geopend, die helemaal in het teken staat van mode in de breedste zin van het woord. Noorderpoortstudenten Interieuradviseur verzorgen de inrichting van de tent. Studenten Junior Stylist ontwerpen in samenwerking met designer Jan Boelo een reeks T-shirts die in deze tent te koop aangeboden worden. De Junior Stylisten tonen ook hun werk op de catwalk op de Grote Markt.

Het reilen en zeilen binnen de tent wordt ondergebracht in de vakkundige handen van de studenten Managers Retail en de Verkoopspecialisten van Noorderpoort. Alle studenten die meewerken aan dit evenement, zijn ambitieuze jongens en meiden die het beste in zichzelf naar boven halen. Ze maken onderdeel uit van het excellentieprogramma van Noorderpoort, waarmee ze een podium krijgen om hun talenten voor een breed publiek te exposeren. Het is een enorme kans voor de studenten. Ze komen tijdens 050&Mode in aanraking met retailers en ondernemers uit Groningen, waarmee ze hun netwerk verbreden en aan de kenners van het vak kunnen laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

Over 050&Mode

050&Mode is de voortzetting van de populaire ‘Nacht van de Mode'. Behalve de nieuwe naam is ook de programmering veranderd. Dat is nu vooral overdag: alle deelnemende winkels zijn op zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur geopend voor het winkelend publiek.