Beeldende reis door de duisternis in Grand Theatre

GRONINGEN - De voorstelling ‘Headroom’ van Theater Rotterdam: Erik Whien & Boogaerdt/VanderSchoot is 22 september te zien in Grand Theatre.

Bezoekers worden meegenomen op een visuele reis door de duisternis, op zoek naar de ruimte tussen waarneming en verhaal. Kun je in het donker meer zien dan in het licht?

‘Headroom’ is een hallucinerende beeldentrip, opgebouwd rond de indringende geluidscompositie van Wessel Schrik. In het donker, daar waar het onderbewustzijn regeert en verhalen ontstaan, verschijnen en verdwijnen levende tableaus. Herkenbare situaties opgebouwd uit alledaagse objecten en mensfiguren. De beelden hebben iets bevreemdends en spelen met de perceptie van de toeschouwer.

Bianca van der Schoot: “Wij vinden het inspirerend om terug te gaan in de duisternis om daar te onderzoeken wat we in het licht niet kunnen vinden. Als wij als mensheid een volgende stap willen zetten, moeten we misschien in die duistere oorsprong, op die plek waar de dromen en verhalen van de mensheid geboren worden, beginnen.”

Aanvang 20.30 uur. Meer informatie en tickets via grandtheatre.nl

Speciaal nagesprek voor publiek

Na de voorstelling kan publiek in gesprek met medebezoekers tijdens Het Laatste Woord. Een nagesprek waarin toeschouwers hun eigen observaties en gedachten met elkaar uitwisselen. De eerste vraag is niet: ‘wat vond ik ervan?’ maar juist: ‘wat heb ik nou eigenlijk gezien?’. Samen met een bevlogen gespreksleider ontstaat een boeiend gesprek over onder andere de vraag of het mogelijk is om op een andere manier over theater na te praten, los van het snelle oordeel.

Over Headroom

Headroom komt tot stand in een gelegenheidssamenwerking binnen de artistieke kern van Theater Rotterdam, tussen vaste makers Erik Whien en Boogaerdt/VanderSchoot. Whien zoomt met zijn regies vaak in op de kleinmenselijke realiteit en legt zo verborgen verhalen bloot. Boogaerdt/VanderSchoot koesteren het niet-weten en creëren razendsnel associatieve werkelijkheden die ze soms even snel weer laten ontploffen. De spanning tussen deze twee werkwijzen is voelbaar in Headroom.