Studenten Bedrijfskunde @Hanze Starten met de Onmogelijke Opdracht

GRONINGEN - De kick-off van de Onmogelijke Opdracht, die de komende twee weken het uiterste zal vergen van de eerstejaars Bedrijfskundestudenten van de Hanzehogeschool Groningen was op 10 september.

De Grande Finale vindt plaats op donderdag 20 september van 13.30-16.00 uur in de Hanze Plaza. Op http://studentenvoorleergeld.nl/ is de voortgang te vinden: tussenstand, interviews, filmpjes, trailers, etc.

Sinds 2011 organiseert de opleiding Bedrijfskunde van Hanzehogeschool Groningen voor haar eerstejaars studenten de Onmogelijke Opdracht. "Met dit project spreken we vanaf dag 1 de ondernemende houding in onze studenten aan," aldus Geke de Graaf en Coen Sijtstra, expert-coaches van het project. "Daarmee past de Onmogelijke Opdracht niet alleen prachtig bij onze opleiding, maar ook bij het speerpunt Ondernemerschap van de Hanzehogeschool."

Samen het beste uit jezelf halen

De groepjes studenten krijgen twee weken om hun opdracht tot een goed einde te brengen en er geld of goederen met een waarde van tenminste € 500 mee in te zamelen. De opdrachten zijn geformuleerd als doelen. Het 'hoe' mogen de studenten zelf uitvogelen. De lol van de opdrachten is dat ze allemaal een echt onmogelijk onderdeel in zich hebben. Daarmee wordt het uiterste van de creativiteit, het organisatietalent en het incasseringsvermogen van de studenten gevraagd. Samen moeten ze onderzoeken wat wél lukt, alternatieven verzinnen en out of the box denken. Tegenslagen verwerken en successen vieren.

Grande Finale op 20 september

Hiermee zijn de studenten 2 weken bezig, tot de Grande Finale op 20 september 2018. Dan presenteren alle groepjes in stands hun resultaten en de beste mogen dit op het podium doen. Het totaalbedrag dat de studenten hebben ingezameld wordt bekendgemaakt en er is een prijsuitreiking.

Goede doelen

De opbrengst van de Onmogelijke Opdracht gaat altijd naar een goed doel. De afgelopen jaren was dat de Voedselbank, maar nu omarmt het project de lokale doelen van het Hanze Lustrum: Stichting Leergeld en IMC Weekendschool. Dit jaar werken 52 groepjes van 8 studenten aan de Onmogelijke Opdracht. Er zijn steeds twee groepjes die dezelfde opdracht doen. De opbrengst van de ene groep gaat naar IMC Weekendschool, die van de andere groep naar Stichting Leergeld.