Carnaval met Ann Hallenberg in De Oosterpoort

GRONINGEN - Mezzosopraan en wereldster Ann Hallenberg komt op maandag 8 oktober in De Oosterpoort Groningen.

Zij neemt haar eigen ensemble Il Pomo d’Oro mee, dat gespecialiseerd is in barokmuziek. Samen brengen zij een reconstructie van het Carnaval in Venetië 1729 en klinken er aria’s van Albinoni, Porpora en Orlandini, muziek die tijdens dit feest geklonken moet hebben.

Ann Hallenberg

Sinds ze haar studie in Stockholm afsloot in 1994 is het hard gegaan met Ann Hallenberg. De Zweedse mezzosopraan staat met grote regelmaat op operapodia als de Scala in Milaan, Teatro Real in Madrid, Theater an der Wien in Wenen, en in de operahuizen van Zürich, Paris, Lyon, München en Dresden.

Serie Wereldsterren

Dit concert maakt deel uit van de serie Wereldsterren waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. Met dit seizoen o.a.: Katia en Marielle Labèque (piano), L’Arpeggiata, Arcadi Volodos (piano), London Philharmonic Orchestra e.a.

Feestgewoel

Het carnaval van Venetië van 1729 was zonder meer een buitengewone gebeurtenis. Maandenlang leverden de operahuizen van de stad een uitzinnige strijd om hun beste zangers en zangeressen op de podia te laten schitteren. Een van hen was de legendarische castraatzanger Farinelli. Componisten als Nicolò Porpora, Leonardo Leo of Tomaso Albinoni staken elkaar naar de kroon met inventieve, sublieme en virtuoze aria’s. Een kleine drie eeuwen later blazen mezzosopraan Ann Hallenberg en het ensemble Il Pomo d’Oro, onder leiding van Stefano Montanari, deze historische gebeurtenis nieuw leven in met een repertoire van superieure aria’s. Het belooft een grandioos feest te worden!

Informatie en kaartverkoop www.de-oosterpoort.nl