Stadse hop klaar om geoogst te worden

GRONINGEN - – Brouwerij Baxbier en Stichting Toentje bundelen krachten in sociaal project om hop te verbouwen midden in de stad. Het resultaat is over een aantal maanden al te drinken.

Stichting Toentje is een initiatief van Jos Meijers, gemeente Groningen en de Stadse voedselbank. Een sociale onderneming die sinds 2013 op duurzame en professionele wijze verse groenten en kruiden produceert voor de voedselbank Groningen. Een duurzame vorm van armoedeverlichting. Toentje brengt veel verschillende mensen met elkaar in contact en biedt een laagdrempelige, duurzame en veilige werk en leerplek.

Baxbier

Baxbier bestaat sinds 2014 en brouwt vanuit hun brouwerij aan de Friesestraatweg veel verschillende bieren die zowel nationaal als internationaal veelvuldig in de prijzen vallen. Daarnaast is Baxbier is een onderneming met een sociale en groene inslag, wat goed aansluit op de doelstellingen van Toentje. Jeroen Bax: “Wat Toentje doet past zo goed bij wat wij als Baxbier zijn, dat het eigenlijk een no-brainer was toen de mogelijkheid zich voordeed om in de hoptuin van Toentje te investeren”.

Hop oogst

Op woensdag 19 september gaat de Stadse hop geoogst worden. Baxbier zal vervolgens een van hun vaste bieren in kleine oplage met de verse hop brouwen. De winst vloeit terug naar Stichting Toentje. In totaal zullen er zo’n 600 flessen van het exclusieve bier afgevuld worden, dus wees er snel bij.

Woensdag 19 september, van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Plein aan de linkerzijde van Het Werk. Paradijsvogelstraat 10 Groningen.