Groningen United by Bootcamp

GRONINGEN - Een sportief fondsenwervings-event is op het Damsterplein in Groningen op 22 september van 14.00 tot 17.00 uur). Dit gebeurt mede dankzij een groep enthousiaste Vindicat studenten uit Groningen en de opbrengst is voor VluchtelingenWerk Noord-Nederland.

Ongeveer 100 enthousiaste sporters komen een uur in beweging en hebben hiervoor via sponsors geld opgehaald.

Vluchtelingen moeten in Nederland weer vanaf nul een nieuw leven opbouwen. Dat is vaak een flinke uitdaging. Het doel van dit evenement is geld inzamelen voor kleinschalige projecten van VluchtelingenWerk Noord-Nederland waarbij men wordt voorbereid op de arbeidsmarkt. Tevens vragen we om meer aandacht voor de problematiek welke nieuwkomers tegenkomen als zij willen integreren in hun nieuwe woonomgeving.

Vluchtelingen willen graag werken maar het is voor hen moeilijk dit te realiseren. De opbrengsten worden gebruikt om aansluiting vinden bij werkzaamheden in de branches waarbij op dit moment zo een enorm tekort is, zoals techniek, bouw en zorg. Dit betekent WerkFit maken van statushouders met nadruk op basiskennis van het toekomstige beroep. Bijvoorbeeld benodigde certificaten halen en Nederlandse lessen volgen met vakjargon.

Meerdere teams doen mee en strijden voor een mooie prijs, gratis beschikbaar gesteld door diverse Groningse bedrijven. Aanmelden via https://www.actievoorvluchtelingenwerk.nl/project/bootcamp-groningen.