Zijn je spullen tot lust of last?

GRONINGEN - Je hebt een start gemaakt met het uitzoeken van spullen die, in de loop van je leven, ongemerkt je huis in beslag hebben genomen. De wil is daar, maar hoe houd je jezelf gemotiveerd?

Een steuntje in de rug vergroot de kans dat je erin slaagt om je opruimtraject succesvol te beginnen en vol te houden. Leni van Noord en Lies Mulder, professional organizers, starten dinsdagavond 25 september om 19.30 uur de cursus ‘Zijn mijn spullen mij tot lust of last?’. De cursus wordt gehouden bij Lotus Uitvaartverzorging en -begeleiding in Groningen, Schoolholm 3 in Groningen.

Wat verzamelt een mens allemaal in zijn leven! Dat laat je, op een bepaald moment, dus allemaal na! Die mooie vaas, rouw- en trouwkaarten, losse foto’s, oude administratie, de hobbymaterialen van vroeger, de rommellade, oma’s mooie servies, de stapel tafelkleden, de doos liefdesbrieven en correspondentie, medische gegevens, de knutselwerkjes, oude schoolboeken , gereedschap…

Wie gaat daar voor zorgen, wanneer je dat zelf niet meer kunt door afnemende krachten, mindere helderheid van geest of overlijden? Wil je dat je spullen terecht komen bij iemand die er ook waarde aan hecht of kan alles, onuitgezocht, naar de kringloop of de opkoper?

Tijdig

Hoe fijn zou het zijn om tijdig en op een aandachtige manier, eens door al die spullen heen te gaan? In je eigen tempo, op je eigen tijd, door jouw levensgeschiedenis, maar wel óp tijd! Herinneringen ophalen en er vervolgens een beslissing over nemen. Meer ruimte en minder spullen maken het leven gemakkelijker en eenvoudiger. Bovendien zadel je nabestaanden niet op met het uitzoeken van jouw spullen en paperassen. Begin als je nog fit bent van lijf en geest! Je weet immers nooit wanneer je niet meer voor je eigen spullen kunt zorgen. Een prettig opgeruimd huis is altijd fijn!

Meer informatie op www.deontluikenderoos.nl, www.liesmulder.nl. Aanmelden 06-47442680.