Lezing over de kunst van Maurits Cornelis Escher

GRONINGEN - Drs. Micky Piller geeft op dinsdag 2 oktober in de Remonstrantse kerk te Groningen een lezing over De wonderbaarlijke kunst van Maurits Cornelis Escher.

De lezing sluit aan bij de Escher-tentoonstelling in Leeuwarden. Het Fries Museum heeft Escher teruggehaald naar zijn geboortestad met de tijdelijke tentoonstelling Escher op reis (nog te zien tot en met 28 oktober).

Escher als breinbreker

Escher als breinbreker, hoort die wel in de wereld van de kunst? Er werd lang gedacht dat dit niet kon. Inmiddels is er, al weer, een kentering en heeft zijn werk succes in binnen- en buitenland.

Micky Piller

Micky Piller, de eerste conservator van Escher in het Paleis in Den Haag, houdt een lezing over zijn werk en haar ontdekkingen, waardoor het mogelijk is op een andere manier naar Eschers oeuvre te kijken. Piller was na haar studie kunstgeschiedenis eerst journaliste voor onder meer NRC Handelsblad, Het Financieel Dagblad en de Haagse Post. Momenteel geeft zij lezingen en schrijft zij een blog (opwegnaardekunst.nl).

Kunst in Zicht

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht. Het aanbod omvat lezingen, cursussen, wandelingen en excursies, over onderwerpen uit de geschiedenis van de beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst, archeologie en regionale geschiedenis. De activiteiten sluiten zo mogelijk aan op lopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en op andere actuele culturele evenementen.

Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Remonstrantse kerk, coehoornsingel 14 Groningen, entree euro 12,50. Aanmelden: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl, 050- 3188651.