VRIJDAG met aamen muziek ontdekken voor kinderen

GRONINGEN - Je wilt op muziekles, maar waar begin je? Maak kennis met Muziek Instap, een muzikale route voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar.

Bij Muziek Instap kiezen kinderen zelf een instrument en gaan ze samen muziek maken. Zo zetten ze hun eerste stap in een vrolijke ontdekkingsreis door de wereld van muziek. Muziek Instap start op 18 september bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Docente Jeanette Kappelhof: “Een heleboel kinderen hebben van tevoren al een beeld van wat ze graag willen doen, maar kennen zo’n instrument helemaal niet. Bij Muziek Instap kunnen ze kijken of ze het leuk vinden en misschien een instrument kiezen waar ze in de eerste instantie niet aan hebben gedacht.”

Muziek Instap

Met Muziek Instap krijgen kinderen samen les. Ze leren veel over samen muziek maken, nieuwe muziek maken, improviseren, presenteren, dirigeren en luisteren naar muziek. Ook zijn de kinderen door zang- en ritmelessen veel bezig met zingen en bewegen. Zo krijgen ze een brede muzikale ontwikkeling waarbij plezier altijd voorop staat.

Kinderen kunnen kiezen uit akoestische of elektrische gitaar, basgitaar, blokfluit, klavecimbel, sampling, DJ, drums, dwarsfluit, harp, piano, saxofoon, trompet, viool en zang. Voor kinderen die nog niet weten welk instrument ze willen bespelen is er Ontdek je instrument. Kinderen krijgen dan les op verschillende instrumenten om erachter te komen welke het beste bij hen past.

Bekijk hier een filmpje van Muziek Instap dat opgenomen is tijdens de VRIJDAG LABweken: https://www.youtube.com/watch?v=vbWbsfGI9tI

Muziek Overstap

Voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar die Muziek Instap hebben afgerond óf al een paar maanden les hebben gehad, is er Muziek Overstap. Bij Muziek Overstap gaan ze samen met andere kinderen thematisch en op een speelse manier aan de slag met hun eigen instrument en met muziek in de breedte. De lessen worden afgesloten met een samenkomst van alle kinderen die de route volgen.

Subsidie op lesgeld

Wil je graag meedoen, maar kun je het niet betalen? Kinderen kunnen hun cursus bij VRIJDAG vergoed krijgen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk voor de voorwaarden op bijvrijdag.nl/subsidie.