Evelien Storm presenteert debuutalbum ‘Little Lights’

GRONINGEN - Evelien Storm presenteert 23 september haar debuutalbum ‘Little Lights’ in Platformtheater Groningen. Aanvang 15.30 uur.

Evelien Storm maakt eigenzinnige liedjes. Op haar debuutalbum ‘Little Lights’ combineert ze verhalende teksten en lyrische melodieën met invloeden van jazz, pop en Braziliaanse muziek. Bij het schrijven haalde Evelien inspiratie uit haar jeugd op het Friese platteland, een gevoel van heimwee en de reizen die ze maakt. Resultaat is elf liedjes waarin ze zowel in tekst als muziek kleine verhalen schetst, zoals het melancholische ‘October’ over een oude liefde en het speelse ‘Adventure Man’ over een overmoedig jongetje. In de muziek klinken invloeden door van Paul Simon, Joni Mitchell en Maria João. De middag wordt opgeluisterd door een gastoptreden van zangeres Izaline Calister.

Evelien is in 2012 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (jazz vocals) en in 2013 aan de Rijksuniversiteit Groningen richting Kunsten, Cultuur en Media (film en kunstbeleid). Momenteel woont ze in Den Haag.