Dartshelden Barney en Phil Taylor naar MartiniPlaza

GRONINGEN - Voormalig wereldkampioenen én oud-rivalen Raymond van Barneveld en Phil Taylor (Barney vs. The Power) gaan opnieuw de strijd met elkaar aan tijdens het nieuwe dartevent ‘Kings of Darts’ dat in januari 2019 voor het eerst wordt gehouden. Phil Taylor heeft zijn professionele dartscarrière afgesloten op het WK 2018 met een finaleplaats. Omdat hij dus niet meer speelt, belooft deze confrontatie uniek, spannend en memorabel te worden.

Niet alleen de klassieker tussen Van Barneveld en Taylor is te zien tijdens Kings of Darts. Ook de huidige nummers één en twee van de wereld – Michael van Gerwen akaMighty Mike en Peter Wright aka Snakebite – spelen tegen elkaar. Vincent van der Voort, Roland Scholten, Wessel Nijman, Glen Durrant, Jarrod Cole en Martin Adams zijn eveneens van de partij.

MartiniPlaza

Kings of Darts wordt volgend jaar voor het eerst gehouden en vindt op 20 januari plaats in Enschede, op 22 januari in MartiniPlaza Groningen en op 23 januari in ’s-Hertogenbosch. Modus Darts en Jan Vis Artiesten en Evenementen tekenen voor de organisatie. Tijdens de avond worden vijf partijen gespeeld waarin Nederland het telkens opneemt tegen het Verenigd Koninkrijk. Het dartsevent is inclusief livemuziek van Crazy Pianos en walk-on-girls die de darters naar het podium begeleiden.