International School Groningen opent nieuw gebouw

GRONINGEN/HAREN - Afgelopen week vierde de International School Groningen de opening van haar nieuwe gebouw. Dit vierde zij onder andere met Kor Visscher, voormalig Director Industrial Projects & Facilities van Philips Drachten, de wethouder van de gemeente Groningen en Karin van Oort, bestuursvoorzitter Stichting Carmelcollege. Mike Weston, directeur van de International School, bracht hiermee het bedrijfsleven, de gemeente en het onderwijs samen.

De ISG had tot vlak voor de zomervakantie geen lokalen die voldeden aan de kwaliteit die wordt verwacht bij een internationale school. Weston: “We hebben altijd uitstekend onderwijs gehad. We hebben altijd uitstekende studenten gehad. We hebben altijd uitstekende leraren gehad. Nu hebben wij ook de juiste faciliteiten om dit te kunnen ondersteunen”.

Multicultureel

Het nieuwe gebouw is een goede representatie van de multiculturele school. Onder begeleiding van professionele kunstenaars hebben leerlingen een tweetal kunstwerken gemaakt. Een zwaluw, ook terug te vinden in het logo van de school en een hert. De zwaluw symboliseert familie en samenwerking, de hechte gemeenschap die leerlingen en medewerkers van de ISG vormen.