Speel mee met Gruno’s Postharmonie

GRONINGEN - Om mensen te laten ervaren hoe het is om in een vereniging als Gruno’s Postharmonie mee te spelen, houden orkest, tamboerkorps en steelband play-in’s, oftewel meespeelrepetities.

Voor het harmonieorkest is dit op maandag 17 september van 20.00 uur tot 22.00 uur en voor het tamboerkorps en steelband is dit op dinsdag 18 september, ook van 20.00 uur tot 22.00 uur. Beide meespeelrepetities vinden plaats in het nieuwe onderkomen van Gruno’s Postharmonie: Muziekorganisatie Noord aan de Bieslookstraat 23, 9731 HH Groningen.

Gruno’s Postharmonie bestaat sinds 1911 en is al meer dan 100 jaar toonaangevend in de Groningse muziekwereld. Het orkest speelt als enig Gronings harmonieorkest in de hoogste amateurafdeling, de 1e divisie, en behoort daarmee tot de beste amateurorkesten van Nederland. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars, tot voor kort ook chef-dirigent van de marinierskapel de Koninklijke Marine.

Het orkest, maar ook het tamboerkorps en de steelband, treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Daarbij wordt een zo breed mogelijk publiek bereikt. Dat betekent dat De Postharmonie zowel in de concertzalen (Oosterpoort) te vinden is, als op straten en pleinen. Afgelopen weekend was het orkest nog gast tijdens het muziekfestival in het Duitse Bad Orb waarbij het onder andere een galaconcert gaf voor 800 enthousiaste bezoekers [zie foto].

Natuurlijk zou het fantastisch zijn wanneer geïnteresseerden na een avondje meespelen vragen of ze ook lid kunnen worden. Maar ook mensen die eenmalig willen meespelen zijn van harte welkom.