Tentoonstelling UB Binnenstad: Dear reader. Don’t read

GRONINGEN - Voor het eerst exposeert de Universiteitsbibliotheek (UB) Groningen een selectie conceptuele kunstenaarsboeken uit eigen collectie, aangevuld met werken uit particuliere collecties en het Groninger Museum.

Kunstenaarsboeken zijn kunstwerken die uitgevoerd zijn in de vorm van een boek. Op de tentoonstelling wordt de rijkdom en reikwijdte van het kunstenaarsboek getoond aan de hand van werk van gerenommeerde kunstenaars als Ed Ruscha, Stanley Brouwn, Richard Long, John Baldessari en Ulises Carrión. De tentoonstelling maakt deel uit van de Week van het Kunstenaarsboek 2018 (WKB18), die van 13 tot en met 20 oktober in de stad Groningen zal plaatsvinden. workshops gehouden over het kunstenaarsboek vanaf de jaren 1960 tot nu.

De tentoonstelling in de UB Binnenstad laat aan de hand van thema’s verschillende aspecten van het conceptuele kunstenaarsboek uit de jaren ’60 tot en met de jaren ’80 zien. Daarnaast vindt in samenwerking met de stichting ARTisBOOK in de Universiteitsbibliotheek op vrijdag 19 oktober een symposium plaats met lezingen over het kunstenaarsboek door verzamelaars, kunstenaars en curatoren.

Van 21 september tot en met 10 februari 2019.

Opening

De tentoonstelling Dear reader. Don’t read. Het boek als kunstwerk wordt geopend op donderdag 20 september om 16.00 uur, 3de verdieping UB Binnenstad. Spreker: drs. Hans Ebbink.