Kennismaken met sport

GRONINGEN - Jeugd uit de gemeente Groningen kan zich sinds 10 september weer inschrijven voor sportactiviteiten via de Sporthopper. Het sportkennismakingsprogramma wordt ook dit jaar in opdracht van de gemeente Groningen georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met sportverenigingen en andere sportaanbieders uit de gemeente.

Breed aanbod

Alle basisschoolleerlingen hebben inmiddels een flyer ontvangen met daarop het kennismakingsaanbod van de periode herfst/winter. Er is keuze uit meer dan tweehonderd verschillende cursussen bij sportaanbieders. Op www.sporthopper.nl kunnen kinderen zich tot en met 9 oktober inschrijven voor één of meerdere cursussen.

Begrip in Groningen

Sporthopper is al jaren een begrip in de gemeente Groningen. Veel kinderen worden lid van een sportvereniging als gevolg van deelname aan het programma. Ook sportaanbieders geven aan veel profijt te hebben van de Sporthopper, omdat het een gemakkelijke manier is om gemeente breed sport- en beweegaanbod onder de aandacht te brengen van kinderen.