Handsome Poets én Orange Skyline: samen op één podium

GRONINGEN - Handsome Poets én Orange Skyline, samen op één podium. Dat belooft een mix van dansbare indiepop, 60’s rock n’ roll en moderne garagerock. Tijdens deze 'battle of the bands' op 27 december wordt de binnenzaal van De Oosterpoort door deze twee jonge bands op zijn kop gezet.

Handsome Poets

De mannen van Handsome Poets weten niet van stoppen. De band is altijd in beweging, volledig op eigen houtje en zonder platenmaatschappij. Vanuit hun kantoor / studio / privé cafe in Gouda blijven de mooiste ideeën ontstaan. Op die plek krijgen de energieke indiepoprock-songs vaste voet aan de grond, om vervolgens uit te groeien tot top-hits als Make It Better en Sky On Fire.

Het succes van de band ontstond in 2010 toen het voor de film Chance opgenomen nummer Blinded verscheen. Het nummer werd door alle landelijke stations opgepikt en leverde de mannen veel publiciteit op. De tweede single, Dance (The War Is Over) werd uitgeroepen tot 3FM Megahit. Vele televisieprogramma’s (van koffietijd tot DWDD & Late Night) nodigden de mannen uit om hun talenten te showen. Inmiddels, 500 shows en vele tophits verder, kan de band niet wachten elk podium van Nederland en ver daarbuiten op te springen en er samen met het publiek een feest van te maken!

Orange Skyline

Na een kijkje bij een optreden van Oasis waren de broertjes, geboren en getogen in hartje Groningen, zo onder de indruk van de energie en de ‘coolness’ dat ze besloten zelf een band op te richten.

Uiteindelijk is het Noorderslag, begin 2015, waar het allemaal begon. Hier wist de band de aandacht te trekken van het Nederlandse publiek. En met succes: het resulteerde in een festivalzomer waarin Orange Skyline zich op ruim 40 festivals, o.a. Concert at Sea en Parkpop presenteerde. De band wist hun eerste airplay op NPO 3FM te scoren en stond in het voorprogramma van Kensington. Uiteindelijk ontvingen ze ook nog eens een nominatie voor een Edison, die aanleiding gaf tot het debuutalbum Things That I Hide. Op deze plaat is Britpop georiënteerde rock te horen met een vleugje electronica en indie. Het album werd meteen goed opgepikt, met Sound & Fury scoorden ze hun eerste Megahit op NPO 3FM.

Op 27 december en dik drie jaar later keert de band terug naar de plek waar het allemaal begon, nu met nog meer hits in hun broekzak en heel veel extra ervaring! Om 20.00 uur De Oosterpoort, euro 14,00 (inclusief euro 1,50 servicekosten).