Horecadag op Drafbaan Stadspark

GRONINGEN - De happening is al jarenlang voor koersliefhebbers één van de meest belangrijkste evenementen op de Drafbaan in het Stadspark: De Horecadag. Op zondag 16 september wordt deze ludieke en unieke dag volwaardig in ere hersteld.

Er staat deze Horecadag een hoop op stapel met een feestelijke huldiging van de winnaars van de Derby 2018 te Duindigt? Pikeur, paard, eigenaar en fokker komen allemaal helemaal naar Groningen voor uw applaus en toejuichingen. Speciaal voor deze dag is Miep Hamming (telg uit een Gronings paardentrainersgezin) aangetrokken. Miep Hamming houdt zich bezig met de sponsoring maar ook met de Gelegenheidskoers. Er is gelukkig heel veel animo om mee te kunnen doen bij de rijders, maar ook de trainers en eigenaren van de paarden zijn genegen om voor dit spektakel hun steentje bij te dragen. Daarnaast is Miep Hamming druk bezig met de bezetting van de altijd spectaculaire DUO-sulkykoers. Prominenten uit de regio Groningen, die allen financieel bijdragen om dit evenement mogelijk te maken, worden samen met een professionele beroepspikeur op pad gestuurd op een Dubbelsulky. De beloning bij een overwinning is natuurlijk de eeuwige roem.

Na afloop is er nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje onder muzikale begeleiding van The Mule Stompers. Het publiek wordt bij de ingang onthaald door Shantykoor de Hunzevaarders.

De Horeca Dag en de gelegenheidskoers werden ooit gecreëerd en georganiseerd door de markantste horecaman in Groningen Jannes Bosklopper van het bekende café de Oude Veemarkt. Er was in die tijd een gelegenheidskoers voor met name horecaondernemers. Dit is later wat breder getrokken waardoor een gelegenheidsrijder zonder horecaervaring ook mee kon doen.

Iedereen is van harte welkom op zondag 16 september vanaf 12.45 uur. Entree volwassenen 6 euro, 5 euro voor 65 +, 2 euro voor studenten en 16/17 jarigen. Kinderen t/m 15 jaar gratis entree. Parkeren is gratis.. Parkeren mag tevens bij de Gasunie aan de overkant van de drafbaan. De baan is ook prima lopend, met de fiets of het OV te bereiken.