Groninger ondernemers openen deuren tijdens OpenStad050

GRONINGEN - Tientallen bedrijven in de stad Groningen hebben zich inmiddels aangemeld voor de derde OpenStad050.

Op zaterdag 29 september van 10.00 tot 15.00 uur zetten zij hun deuren open voor het grote publiek. Onder meer Hooghoudt, Esa Trucks, Stadsbeheer en de OVM Group bieden bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen, met een programma dat is afgestemd op jong en oud. OpenStad050 is een initiatief van Stad-Groninger Ondernemers. Alle deelnemende bedrijven en programma’s zijn te vinden op www.openstad050.nl.

OpenStad is voor iedereen een uitgelezen kans om kennis te maken met bedrijven waar je normaliter geen weet van hebt. In het bijzonder scholieren, studenten en werkzoekenden kunnen hun voordeel doen met deze dag.

Feest bij Groothandelscentrum

Bij het Groothandelscentrum aan de Osloweg hebben bedrijven de handen ineengeslagen om er een groot feest van te maken. Bidfood, De Verbinding, 050Media, Cookinglife, Ateliers MTW en de Fotofabriek toveren het parkeerterrein om tot een heus festivalterrein met foodtrucks, springkussens en livemuziek.

Beleef een online veiling

Bent u benieuwd hoe het achter de schermen aan toe gaat bij een online veilinghuis en hoe een biedingsproces verloopt? Bij de OVM Group kun je het ontdekken. Maak een kijkdag mee in de loods waar ruim 500 verschillende producten staan uitgestald. Bezoek het splinternieuwe kantoor naast de Hooghoudtfabriek, geniet van een hapje en drankje en stel je vragen!

Vormgeving, interieur, drukwerk en ICT

In het Block7-gebouw aan de Neutronstraat laten DeFine, Opmaat 3D, Wienke Interieur, Studio Bijt, Simplex en De Tafelheren/ Studio Mes zien hoe ze ontwerpen, en ook hoe ze die ontwerpen uitvoeren. Bij WM Veenstra kun je zien en beleven hoe een drukwerk en beeldcampagne tot stand komen. En wie wil weten wat de multinational IBM precies doet aan het Zuiderdiep, heeft tijdens OpenStad de kans!

Waarom OpenStad?

Er gaat niets boven Groningen. En dat geldt zeker voor de bedrijven in de stad. Maar lang niet iedereen weet wat hier gemaakt, uitgevonden of uitgevoerd wordt. De initiatiefnemers, Stad-Groninger ondernemers, vinden dat ondernemers dat moeten laten zien, aan burgers, buitenlui, studenten, scholieren, kortom, aan Stad en Ommeland. Daarom zetten een flink aantal bedrijven op zaterdag 29 september hun deuren open die normaal voor het publiek gesloten blijven.

Een volledig overzicht van bedrijven die meedoen en alle activiteiten is te vinden op www.openstad050.nl.